Phone

0475 464946 / 06 24193306

Email

info@ostara.nu

Opening Hours

Ma - Vrij 9.00 - 17.00 uur

Wilskracht versus jouw waarheid

Herken jij dit ook?

Je hebt je iets voorgenomen, wilt daar ook voor gaan, maar dan opeens kun je het toch niet meer opbrengen,  je hebt er gewoon de puf niet meer voor.

Je zit vol met ideeën, maar je komt niet verder dan dat…. of je idee krijgt een beetje vorm, maar stopt dan ook weer……

En je wilt echt wel je sociale contacten onderhouden, maar die mail sturen of dat telefoontje plegen, het komt er niet van. Het zijn zo een paar voorbeelden uit ons dagelijkse leven.

 

Gebrek aan wilskracht?

Dat zou je kunnen denken. Wilskracht is immers lange tijd een enorm krachtige ‘tool’ geweest waarmee we van alles konden bereiken in het leven; die felbegeerde baan, dat mooie huis, die perfecte relatie….Als je maar hard genoeg je best deed, en het echt wilde, dan was er veel mogelijk.

Natuurlijk; zonder wilskracht komt een mens niet ver. Maar waar het NU steeds meer om lijkt te gaan is de vraag: Wát wil je? En wát wil jouw ziel, of jouw diepste wezen? Is het jouw waarheid?

En het is met betrekking tot de laatste vraag dat ik voel dat hier een enorme verschuiving in ons gaande is.

Daar waar ik vroeger A zei, volgde automatisch B, daar dacht ik niet eens over na, dat deed ik gewoon.

Gaandeweg veranderde dat wel, en was het niet altijd automatisch B. Maar als dat gebeurde kwam dat toch meer uit mijn denken. Dan had ik er over nagedacht, en vond ik dat B bij nader inzien toch niet zo’n goed idee was. En handelde hier ook naar. Dit lijkt heel simpel, maar het heeft best een tijd geduurd voordat ik dat durfde, en voor veel mensen is dat nog steeds lastig….. Er moeten vaak innerlijke angsten overwonnen worden om je standpunt of beslissing te herzien en daar ook naar te handelen.

 

Wilskracht versus jouw waarheid

Maar wat ik de laatste maanden steeds sterker ervaar is dat alles wat ik doe ‘op één lijn’ moet zijn met wat mijn essentie wil, met wat mijn waarheid is. Het wordt steeds moeilijker om enkel op wilskracht mijn ding te doen. Op de een of andere manier kan ik niets anders dan trouw blijven aan mijn waarheid. Dit gaat dus voorbij het denken, dit gaat vanuit een innerlijk weten.

Ik kan me voorstellen dat dit soms ook voor verwarring kan zorgen. Het op wilskracht je ding doen, zin of geen zin, is zo’n ingesleten patroon, dat het vreemd kan aanvoelen als dat niet meer zo vanzelfsprekend is, als je dat niet meer kan.

Toch voelt het voor mij dat dit helemaal de bedoeling is. Dat het de bedoeling is om steeds meer onze waarheid te leven, en dat alles wat niet meer in overeenstemming is, of dat nu een baan of een  relatie is, steeds minder plaats kan vinden, zélfs niet op wilskracht.

De tijd waarin we nu leven is er een van grote en snelle veranderingen, niet alleen in de uiterlijke wereld, maar zeer zeker ook in onze innerlijke wereld. Steeds meer mensen ervaren wat ik hierboven beschreven heb.

Voor degene die nog niet zo bewust zijn van dit proces, kan het ook heel verwarrend zijn. Alles wat ‘vroeger’ zo vanzelfsprekend leek, is niet meer, kan niet meer. We moeten dus uit die verwarring komen, zien waar het mee te maken heeft, zien waar het goed voor is. Ons bewust worden van de dingen die niet op één lijn zijn met onze waarheid.

Wil jij jouw waarheid ‘leven’?

Misschien zijn er nog angsten of andere blokkades die je tegenkomt op het moment dat je jouw waarheid wilt ‘leven’.  Weet dan dat zodra je je hiervan bewust wordt, het ook geheeld kan worden. Wil jij jouw waarheid ‘leven’? Kun je nog wel wat ondersteuning gebruiken? Boek dan een sessie bij mij, ik kan je daarin begeleiden.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vergelijkbare artikelen