Phone

0475 464946 / 06 24193306

Email

info@ostara.nu

Opening Hours

Ma - Vrij 9.00 - 17.00 uur

‘Geef vreugde een eerlijke kans’.

Deze spreuk las ik vandaag op mijn Boedistische kalender, en op een of ander manier kwam hij ‘binnen’. Ik werd geraakt, het ontroerde me, en tegelijkertijd vroeg ik me af of vreugde bij mij een eerlijke kans krijgt.

Eerlijk gezegd? Niet altijd……

 
eenzaamheid

Vele jaren terug toen ik nog niet bewust met mijn spirituele ontwikkeling bezig was, kreeg vreugde weinig kans. Bijna alles in mijn leven had een grauw randje. Natuurlijk waren er wel momenten van geluk, en soms ook heel fantastische momenten zoals de geboorte van mijn dochters. Maar dat geluk werd al vrij snel verstoord door alle ‘beren op de weg’ die ik steeds zag. Het glas was bijna altijd ‘halfvol’.

Nu kan ik zien dat deels door mijn hooggevoeligheid, maar ook door het feit dat ik (on)bewust last had van allerlei angsten, normeringen, gedachten en emoties, gewoon niet in staat was om echte vreugde te ervaren. Die angsten, gedachten en emoties zaten letterlijk en figuurlijk in de weg.

Energie heeft de neiging om naar gelijkwaardige energieën te gaan. Dus op het moment dat we geen of weinig vreugde kunnen binnenlaten, komt er ook steeds minder vreugde naar ons toe.

Omdat dit niet onze natuurlijke staat van Zijn is, gebeurd er dan vaak iets in ons leven dat voor een ommekeer kan zorgen; verlies van baan, echtscheiding, ziekte of depressie. Op zo’n moment staat je wereld vaak op zijn kop, en kan je niet anders dan een andere weg opgaan. Een weg waarin je je angsten, je gedachten, je emoties onder ogen gaat zien, kijkt wat ze je wilde vertellen, of je ze nog nodig hebt, en of ze wellicht geheeld mogen worden.

Tijdens deze weg die ik toch maar spirituele bewustwording noem, zul je steeds vaker naast de pijnlijke dingen die je tegenkomt, ook steeds meer de vreugde in je leven ervaren.

 

 
familie en vrienden

Toch; hoe bewust we ook in het leven staan, we mogen ons af en toe afvragen; Krijgt de vreugde een eerlijke kans? Met andere woorden; kies ik nu voor vreugde?, hoe lastig soms ook, of kies ik voor het ‘sombere verhaal?’.

Ik antwoordde daarstraks op deze vraag met; ‘niet altijd’, en dat komt omdat ik natuurlijk ook nog steeds mijn eigen stukken tegenkom. En als we dan in zo’n pittige energetische periodes zitten als nu, dan kan het mij ook gebeuren dat ik niet voor de vreugde kies, maar voor de ‘beer op de weg’.

Het is denk ik daarom dat deze quote me zo ontroerde; ik besefte; de vreugde is er altijd, en wil er altijd voor ons zijn.

Dus:

Geef het een eerlijke kans ♥

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vergelijkbare artikelen