Phone

+31 475 464946

Email

info@ostara.nu

Opening Hours

Ma - Vrij 9.00 - 17.00 uur

Goede voornemens….

Bij een nieuw jaar horen vaak goede voornemens. Nu moet ik je bekennen dat ik de laatste jaren niet meer meedeed aan deze traditie. Op een of andere manier had ik het gevoel dat ik tevreden was met het leven dat  ik leidde. Goed, een paar kilootjes minder zou mogen, maar eigenlijk zat ik er niet mee. Met betrekking tot mijn werk wist ik dat ik door het jaar heen gewoon lekker bezig was, en zonodig hard werk om het beste uit mijn praktijk te halen, en er te zijn voor de cliënten die een beroep op mij doen.

Nee…. in dat soort dingen voelde ik ook niet dat er goede voornemens aan te pas moesten komen.

Maar dit jaar………voelde het toch een beetje anders.
Zoals ik al in mijn vorige nieuwsbrief schreef komen we uit een 9-jaar, best pittig, we werden ‘uitgedaagd’ en het leek wel of we steeds meer moesten ‘uitrekken’, Hoeveel konden we aan?
Zelfs in de laatste weken van het jaar volgde de ene gebeurtenis na de andere, soms zelfs meerdere dingen tegelijk. Wie ik ook sprak; overal was er van alles aan de hand. Op zo’n momenten is het best lastig om in het ‘oog van de orkaan’ te blijven, en kun je doodmoe worden als dat niet lukt. Veel mensen waren, en zijn nog steeds erg moe.

 

Goede-voornemens

Nu is het 2017

Nu is het 2017, maar de energie is natuurlijk niet van de ene op de andere dag veranderd, en het is nog steeds een hele uitdaging om in je centrum te blijven.
Wat ik gemerkt heb is dat wanneer het er zo hectisch aan toe gaat,  het extra lastig is om te onderscheiden waar het werkelijk om gaat, en waar, of bij wie het probleem werkelijk ligt.

Als je iemand bent die graag de harmonie wil bewaren, of die graag wil dat het met de ander goed gaat (iets waar veel gevoelige mensen ‘last’ van hebben), ligt de volgende valkuil op de loer; je maakt het probleem van de ander tot de jouwe. Je laat je als het ware meeslepen in het ‘drama’ van de ander.
Men verwacht dat je ten alle tijden naar hun verhaal luistert, en in de onderstroom kun je vaak voelen dat ze eigenlijk een oplossing van jou verwachten. Voor je er erg in hebt zit je midden in het drama van de ander, en ben je zijn of haar problemen aan het oplossen. Geen wonder dat je daar doodmoe van wordt.

 

Laat je niet meeslepen in het drama van de ander….

Je zult begrijpen dat dat de bedoeling niet is. Helpen is oké, maar maak het probleem van een ander niet het jouwe; je kunt het nl. niet oplossen, het kost je erg veel energie, en uiteindelijk help je de ander daar ook niet mee. Eigenlijk ontneem je daarmee de ander zijn of haar leerweg…

Het kan gebeuren, zeker als je al een tijdje in ditzelfde patroon zit, dat de ander het je kwalijk neemt. Je bent niet meer dezelfde, ze kunnen niet meer bij je terecht….
Mijn advies is dan; probeer het in liefde los te laten……

Voor de gevoelige mens is dat soms een enorme uitdaging, maar het is er eentje die de moeite waard is!
Voor jezelf, en voor de ander!

Míjn goede voornemen voor 2017, en misschien ook wel die van jou, is:
“Laat je niet meeslepen in het drama van de ander, en laat het probleem waar het hoort!

p.s. Vindt je dit een lastige?….. Misschien kan ik je in een consult de ondersteuning bieden die je nodig hebt, zodat je je Licht kan laten schijnen op de dingen die voor jóuw groei belangrijk zijn!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vergelijkbare artikelen